1. Home
  2. Over Trajectum
  3. Onze collega's
  4. Marjan

Marjan

Begeleider op locatie Zeuvenakkers

“Op de speeddatedag kon ik goed zien hoe het is om hier te werken” 

 

“Ik had een leuke baan, maar vorig jaar ging de organisatie failliet. In de maanden dat ik zocht naar nieuw werk, kwam Trajectum steeds voorbij. De vacatures bleven me aantrekken. Toen ik zag dat Trajectum een speeddatedag organiseerde, gaf ik me op. Je kon dan langskomen, met werknemers praten en de sfeer proeven. Dat leek me een goede manier om een gevoel te krijgen bij de plek waar ik misschien zou werken.”


Warme ontvangst

“Het speeddaten ging snel: ik kreeg 5 keer een kort gesprek op verschillende afdelingen. Zoals bij het roosterbureau, de teamleider en een begeleider. Soms lag ik in een deuk: kwam ik net toe aan een vraag, moest ik alweer verder.
Ik werd warm ontvangen en iedereen die ik sprak was superaardig. Na de speeddates krijgen mijn groepje en ik een rondleiding over het terrein. De dame die dat deed was zo enthousiast, dat sprak me enorm aan.”


Eerlijk verhaal

“Maar deze dame, teammanager Tjitske, was ook eerlijk en maakte het werk niet mooier dan het was. Ze legde uit dat het een vak is met risico’s. Het is mogelijk dat er geweld voorkomt; je werkt met cliënten die agressief kunnen worden. Ik vond die eerlijkheid prettig. Daardoor kreeg ik een compleet verhaal van hoe het is om hier te werken.
Ook leuk: iedere cliënt die we tegenkwamen op het terrein, kende ze bij naam. En dat zijn er nogal wat. Toen dacht ik: dit werk móét wel leuk zijn. Anders onthou je niet iedereen.”

 

 

“Dit werk móét wel leuk zijn, dacht ik”

 


Solliciteren

Toen ik thuiskwam, hoefde ik niet lang na te denken. Ik stuurde een mail naar Trajectum waarin ik zei dat ik wilde solliciteren. Er volgde een gesprek met de manager en interim manager, en dat was een leuk en open gesprek. Al snel kreeg ik het bericht dat ik was aangenomen.
Ik startte in coronatijd, wat het soms rommelig maakte. Maar ik werd goed opgevangen en geholpen. Ik voel me nu heel erg op mijn gemak.”


Speeddatedag: om sfeer te proeven

Een speeddatedag is een goede manier om sfeer te proeven. Je komt in een soort dorpje terecht en ziet wat er te doen is. Zelf had ik een bepaald idee bij mensen met een licht verstandelijke beperking. Toen ik daar rondliep en cliënten zag, bleek dat beeld anders te zijn. Daarom was het goed dat ik dit deed. Zo leerde ik met welke mensen ik te maken zou hebben.”

 

Geef je op!

Wil jij ook weten hoe het is om bij Trajectum te werken? Geef je dan op voor onze volgende speeddatedag op locatie Zeuvenakkers, op donderdag 27 oktober. Lees hier meer en geef je op.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.