1. Home
  2. Over Trajectum
  3. Onderzoek en ontwikkeling

Onderzoek en ontwikkeling

Kenniscentrum

Onderzoek en ontwikkeling zijn belangrijke pijlers bij Trajectum. Over de doelgroep waar wij mee werken valt nog veel te ontdekken. Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om een waardevolle bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van zorg in dit vakgebied.

Kennis delen

Trajectum beschikt over haar eigen Kenniscentrum. Het Kenniscentrum heeft als opdracht: het bijdragen aan (en aantonen van) kwalitatief verantwoorde en effectieve begeleiding en behandeling voor SGLVB-cliënten door een samenspel van onderzoek, ontwikkeling en opleiding. Dit doet Trajectum niet alleen. Trajectum maakt onderdeel uit van het landelijke Expertisecentrum De Borg. Dit samenwerkingsverband tussen diverse organisaties richt zich volledig op de behandeling van mensen met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedrags- en/of psychiatrische problemen (SGLVG). Daarnaast is Trajectum aangesloten bij Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en het Expertisecentrum Forensische Zorg.

Persoonlijke ontwikkeling

Als medewerker van Trajectum werk je in een bijzonder en uniek werkveld. Je levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van onze doelen om de kwaliteit van onze zorgverlening steeds te blijven verbeteren. Wanneer jij jezelf als zorgprofessional ontwikkelt, heeft dit ook een positief effect op onze organisatie. Samen zetten we ons in voor kwalitatief verantwoorde, effectieve begeleiding en behandeling voor SGLVB-cliënten door onderzoek, ontwikkeling en opleiding.

Scholing en deskundigheidsbevordering

Vanuit de afdeling Ontwikkeling worden scholingsprogramma’s ontwikkeld om onze medewerkers te ondersteunen in het werken met de behandelprogramma’s. Daarbij staat kennis en de bejegening van de doelgroep SGLVB centraal. Daarnaast is er veel aandacht voor de veiligheid van cliënten en onze medewerkers. Er zijn diverse experts beschikbaar voor het geven van workshops of informatie op hun expertisegebied. Door deze combinatie blijft jouw kennis en kunde als (toekomstig) medewerker van Trajectum altijd up-to-date!

Wil je meer weten over ons Kenniscentrum en wat zij voor jouw ontwikkeling kunnen betekenen? Lees er hier meer over!

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.