1. Home
  2. Over Trajectum
  3. Onze collega's
  4. Geert

Geert

Begeleider op locatie Boschoord
“Ik voel me hier heel veilig”

 

“Toen ik 8 jaar bij Trajectum werkte, besloot ik ergens anders te gaan werken. Ik had het naar mijn zin op mijn werk, maar de doelgroep van de jeugdzorg trok me altijd al aan. Ik wilde graag met jongeren werken. Dus gaf ik mijn vaste contract op. Een paar maanden werkte ik in de jeugdzorg, maar ik vond het er niet fijn.”

 

Cliënten door de dag heen helpen

10 jaar geleden begon Geert met werken bij Trajectum, toen ook al als begeleider. “Als begeleider help ik cliënten door de dag heen. Opstaan, ontbijt maken, koffiedrinken, naar therapie en arbeid gaan. Ik praat met ze over wat ze bezighoudt en waar ze tegenaan lopen. Dat maakt natuurlijk elke dag anders.”

 

Andere normen en waarden

Na een tijdje besloot Geert dus om in de jeugdzorg te werken. “Maar na dag 2 wist ik het eigenlijk al: dit gaat hem niet worden. Medewerkers gingen daar op een andere manier met cliënten om. Met andere normen en waarden. Agressie werd geaccepteerd, heel anders dan bij Trajectum. Ze pasten ook fysieke technieken toe, met pijn. Dat voelde niet goed. Ik verdiende misschien wat meer in de jeugdzorg, maar dat maakte me niet uit. Na een halfjaar ging ik weer terug naar Trajectum.”

“De jeugdzorg paste niet bij me: ik ging weer terug naar Trajectum”

 

Groot gevoel van veiligheid

Pas toen waardeerde Geert écht hoe het is om bij Trajectum te werken. “Het gevoel van veiligheid is hier zo groot. Voor cliënten, maar ook voor medewerkers. Iedere collega wordt goed getraind. Dus als er iets escaleert, weet iedereen wat ‘ie moet doen. Ik vind het ook super dat we hier al vroeg dingen signaleren. In plaats van dat we pas reageren als er iets gebeurt, zoals ik in de jeugdzorg ervaarde. Je kunt hier je grenzen goed aangeven. Agressie wordt hier niet geaccepteerd.”

En dat hij achteruitging in salaris? “Dat maakte me niet uit. Ik kan nu ’s avonds veilig thuiskomen en ik heb plezier in mijn werk. Dat is me veel meer waard.”

 

“Als hier iets escaleert, weet iedereen wat ‘ie moet doen”

Een 8

“Ik zit hier helemaal op m’n plek. Mijn werk geef ik een 8. Ik ga met plezier naar mijn werk, de sfeer is ontspannen, als er iets is kun je het aangeven. En je kan je altijd ontwikkelen. Met onze doelgroep is het niet altijd veilig natuurlijk, maar iedereen weet wat ‘ie moet doen als een cliënt zulk gedrag vertoont. Dat maakt toch dat ik me hier veilig voel.”

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.