1. Home
  2. Over Trajectum
  3. Cliëntverhalen
  4. Petra

Petra

Zij is nu helemaal thuis op haar nieuwe plek

Onze cliënt Petra woont sinds kort op haar kamer op locatie Groot Hungerink, de Lugte. Hoewel ze op verschillende plaatsen heeft gewoond, is ze nu helemaal thuis op haar nieuwe plek. “Ik blijf altijd op de Lugte. Ik ga nooit meer verhuizen.”

Helemaal op haar plek

De kamer van Petra is te vinden op de eerste verdieping van het gebouw. Vanuit hier heeft ze een prachtig uitzicht over de tuin. Ondanks dat ze nog maar net in haar kamer is ingetrokken, heeft ze haar spullen al een mooi plekje gegeven. De fotowand boven haar bed is gevuld met foto’s van haarzelf, haar familie en kinderen. Het is dan ook het meest waardevolle plekje van haar kamer. Voordat ze naar bed gaat, neemt ze altijd even de tijd om de wand te bewonderen. In mei mag ze haar familie echt in de armen sluiten, want dan komen ze op bezoek. “Ik weet zeker dat ze mijn kamer heel mooi vinden. Veel mooier dan mijn vorige kamer” vertelt Petra gelukkig. Op een andere muur hangen twee zelfgemaakte rode harten, een teken van liefde. Petra is liefhebber van harten en koopt er altijd eentje als ze er een ziet. De rest van haar kamer is gezellig ingericht met een paar stoelen, een tafel, kleedje, kasten en een televisie. “Ik zit hier graag” vertelt Petra met een grote glimlach.

 

Verhuizing naar de Lugte

Tegen de verhuizing keek Petra wel op. Het uitpakken van alle spullen was niet haar ding, maar gelukkig viel het reuze mee. Een aantal begeleiders hebben Petra geholpen met het uitpakken en inrichten van de spullen en daar was ze eigenlijk al snel tevreden mee. In de grote gezamenlijke woonkamer op het einde van de gang, eet ze graag samen met andere bewoners. En daarnaast gaat ze met plezier naar haar werk, waar ze met andere bewoners prachtige creaties maakt. “We maken daar hele mooie dingen, zoals bloemetjes en vogeltjes van vilt.” Petra is een echte creatieveling.

 

Rust en geluk

Naast het raam in haar kamer, hangt een doek met handtekeningen van haar begeleiders van haar oude groep. Het herinnert haar aan de leuke momenten die ze met deze groep heeft meegemaakt. De blauwe smurf op het doek trekt vooral de aandacht. “Iedereen uit de groep kreeg een plaatje van een smurf. En voor mij is dat de knutselsmurf geworden, omdat ik van knutselen houd.” Met een fijne kamer, een aantal mooie herinneringen aan de muur en deelname aan leuke activiteiten heeft Petra haar rust en geluk op Groot Hungerink gevonden.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.