1. Home
  2. Over Trajectum
  3. Cliëntverhalen
  4. Jan

Jan

In april 2018 is op locatie Boschoord de gloednieuwe boerderijwinkel van zorgboerderij De Eikenhof geopend.

Deze sfeervolle winkel bevindt zich langs een geliefde fiets- en wandelroute door de bossen van het landgoed Boschoord, dat vroeger deel uitmaakte van landbouwkolonie Maatschappij van Weldadigheid. De winkel zat eerst in het kantoor en de kantine van de zorgboerderij, maar is nu een aparte chalet. En daar is bewoner en verkoper Jan enorm blij mee. “Het is meer van ons geworden. We hebben nu een eigen plek en het voelt als onze winkel” zegt hij trots.

 

De geit die Jan liet werken

Jan is als vaste kracht dagelijks (met uitzondering van dinsdag en woensdag) in de winkel te vinden. En dat had hij zelf een paar jaar geleden niet verwacht. Hoewel Jan al vijf jaar op de zorgboerderij werkte, voelde hij nooit de behoefte om zijn handen uit de mouwen te steken. “Ik was niet vooruit te branden” vertelt hij laconiek. Daar kwam verandering in door een geitje dat bekneld zat onder het hek. De verkoper die op dat moment in de winkel stond, schoot te hulp en liet de winkel onbeheerd achter. Jan besloot op eigen houtje om de kassa te bedienen en dat bleek een schot in de roos.

 

Ambassadeur van de zorgboerderij

In twee uur tijd verkocht Jan voor 80 euro aan frisdrank, ijsjes, eieren en groente. Hij had duidelijk de smaak te pakken. Vanuit Trajectum vonden we hem een goede aanwinst voor de winkel en we boden hem aan om dit te blijven doen. Zogezegd, zo gedaan. Jan werd een enthousiaste ambassadeur voor de zorgboerderij en dat is hij nu nog steeds. Hij verkoopt producten in onze winkel, maar vertelt ook uitgebreid over de dieren, groenteteelt en bewoners. “Ik vind het leuk om met mensen te praten en ze informatie te geven over de boerderij” zegt Jan trots. “En de eieren lopen het hardst!” vult hij aan.

 

Samenwerken met andere bewoners

De winkel is dagelijks geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur. “En alles rondom de winkel doen we zoveel mogelijk samen” vertelt Jan. Een aantal bewoners van de Eikenhof helpen in de winkel, maar praten ook mee over de inkoop van producten. We zorgen ervoor dat we de producten mooi presenteren en dat de prijzen kloppen.” Aan de zijkant van de winkel is er een plek gecreëerd waar klanten in alle rust wat kunnen eten of drinken. En dierenliefhebbers kunnen de kippen, konijnen of paarden even aaien. De winkel van Boschoord is het venster naar de maatschappij. Voor Jan doet zijn werk in de winkel hem zichtbaar goed.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.