1. Home
  2. Over Trajectum
  3. Onze collega's
  4. Wietse

Wietse

Woonbegeleider op Zeuvenakkers

Trajectummedewerker Wietse begon bij onze organisatie als bbl-leerling, vanuit de opleiding ‘persoonlijke begeleiding’. Hij werkte op locatie Zeuvenakkers bij de houtwerkplaats. Wietse vertelt hoe hij bij Trajectum terechtkwam, of het hem bevalt én naar welke functie hij kortgeleden doorstroomde.

“Op de werkplaats maakte ik meubels met cliënten. Als de cliënten vragen hadden hielp ik ze, ik bereidde hun werkzaamheden voor en soms brachten we hout rond bij klanten. Een leuke en interessante baan. Deze doelgroep geeft me uitdaging, daar was ik wel aan toe.”

Hier wil ik werken
“Al zeventien jaar werkte ik in de bouw. De laatste paar jaar was ik leerlingcoördinator bij een bouwopleiding. Daar begeleidde ik 100 jongens op weg naar hun diploma. Leuk werk, maar op een gegeven moment was de lol er wel vanaf. Ik dacht er al een tijdje over na om in de zorg te gaan werken. Uiteindelijk maakte ik de stap en begon ik in 2019 aan de bbl-opleiding. Ik kon kiezen tussen twee plekken om te werken, en toen ik op een meeloopdag bij Trajectum was, hakte ik de knoop door. Hier wilde ik werken. De doelgroep vond ik meteen al heel interessant en uitdagend, want geen dag is hetzelfde. Ik wilde weten waar hun gedrag vandaan komt.”

Energiek thuis
“In het begin was het geestelijk zwaar om met deze cliënten te werken. Aan het einde van de dag heb je veel te verwerken. Maar daar ben ik nu wel aan gewend. Ik kom energiek thuis, dit werk ligt mij. Sinds kort heb ik de functie van woonbegeleider. Iets waar ik nog geen ervaring mee had. Het is heel mooi dat Trajectum mij deze kans geeft.”

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.