1. Home
  2. Over Trajectum
  3. Onze collega's
  4. Sumi

Sumi

Agogisch werkbegeleider op locatie Boschoord
“Een dag per week loop ik mee met een manager”

 

“Als je me vroeger had gezegd dat ik 20 jaar lang voor dezelfde werkgever zou werken, had ik je keihard uitgelachen. Toch is het bijna zover: ik ga die 20 jaar wel redden. Mijn leidinggevenden bij Trajectum gaven me altijd de kans om te doen waar ik interesse in had. En om te ontdekken waar mijn ambitie lag.”

 

Arbeidstherapie

Sumi werkt bij de arbeidstherapie op de montageafdeling. Dit is een afdeling waar cliënten producten monteren. “Arbeidstherapie is een onderdeel van de behandeling. De cliënten hebben al wat vrijheden opgebouwd, maar zitten nog wel op de besloten afdeling op het terrein van Boschoord. Ze werken voor verschillende opdrachtgevers en zetten bijvoorbeeld spellen of klusproducten in elkaar. Zo hebben ze een zinvolle daginvulling. Ik zorg dat de cliënten werk hebben. En ik werk zelf ook mee, zodat ik kan zien hoe de cliënten zich in de groep gedragen en hoe ze het werk uitvoeren.

 

Iedere cliënt heeft een zorgplan. Daarin staan bepaalde behandeldoelen voor zijn gedrag. Op de montageafdeling kijk ik hoe het gaat met het gedrag van de cliënten en dat rapporteer ik. Ieder half jaar wordt daar een verslag van gemaakt. Eens in de zoveel tijd is er een zorgplanbespreking, daar ben ik ook bij.”

 

Ambitie voor leidinggeven

Het werk bij de arbeidstherapie doet Sumi al sinds 2002. “Ik heb altijd binnen de arbeidstherapie gewerkt. Wel ben ik een aantal keren gewisseld van afdeling. En heb de functie gecombineerd met andere functies. Zo heb ik een tijdje bij de vrijetijdsbesteding gewerkt, maar ook op de woon- en crisisafdelingen. Ook werd ik gevraagd om een nieuwe arbeidsafdeling op te zetten. Ik hielp een nieuw team alles op de rit te krijgen. Dat vond ik zo leuk om te doen, dat ik ambitie kreeg voor leidinggeven.”

 

“Ik werd gevraagd om een nieuwe arbeidsafdeling op te zetten”

 

Meelopen met de manager

Vanwege die ambitie, en de ervaring die ze had opgedaan, besloot Sumi de opleiding Management in de Zorg te volgen. “Eén dag per week ga ik naar school, drie dagen sta ik op de arbeidsafdeling en één dag loop ik mee met een teammanager. Bij de opleiding die ik volg hoort eigenlijk geen stage, maar ik miste het wel om ervaring op te doen. Gelukkig kreeg ik van Trajectum de kans om met een manager mee te lopen, wat ook een soort stage is. Daar ben ik de organisatie enorm dankbaar voor.”

 

Missie

Als Sumi over een tijdje zelf teammanager zou worden, heeft ze een missie. “Ik loop natuurlijk al een tijdje rond in de organisatie en ik weet hoe het eraan toegaat op de werkvloer. Die ervaring zou ik mee willen nemen in het managementteam.

 

Als manager zou ik iedereen in zijn kracht willen zetten; dat betekent dat iedereen doet waar hij goed in is. Ik zou uitgaan van de mogelijkheden en expertise van ieder teamlid. Dat zou ik inzetten voor een betere samenwerking en begeleiding. En ik zou werknemers het gevoel willen geven dat ik naar ze luister. Dat vind ik heel belangrijk.”

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.